Participatiespecialisten

Bureau voor omgevingsmanagement is specialist op het gebied van participatie. Wij begrijpen als geen ander het belang van het betrekken van mensen bij initiatieven die hun directe leefomgeving beïnvloeden. Onze experts zijn ervaren in het ontwikkelen en uitvoeren van participatieve processen, of het nu gaat om stadsontwikkeling, infrastructurele projecten, de energietransitie of sociale thema’s. Onze missie is om ervoor te zorgen dat belangen gehoord worden en besluitvorming eerlijk, transparant en inclusief is. 

U kunt ons inzetten voor het organiseren van burgerraadplegingen, het ontwerpen en regisseren van een effectieve participatieaanpak, het faciliteren van participatiebijeenkomsten, het ontwikkelen van slimme interventies en het uitvoeren van stakeholderanalyses. Wij zorgen altijd voor een open dialoog, waarbij we verschillende perspectieven wegen en integreren in het besluitvormingsproces. En niet te vergeten: wij zorgen voor een transparante navolgbare verantwoording van het proces. 

Participatie verdient zich terug

Wij zien in onze praktijk dat iedere weloverwogen investering in de relatie met de projectomgeving zich uiteindelijk terugverdient in tijd en daarmee projectkosten, maar bovenal in waardering voor het project en de mensen die eraan werken. Zeker bij complexe projecten is professionele participatie een must. Niet omdat de wet erom vraagt, maar omdat we als gast in de directe leefomgeving van inwoners en passanten de verantwoordelijkheid en het fatsoen hebben om rekening te houden met hun zorgen, vragen en wensen. 

Wij geloven sterk in de samenwerking tussen omgevingsmanagement, participatie en communicatie. Alle drie disciplines dragen vanuit hun eigen vakgebied bij aan omgevingsgericht werken. Als ze onderling soepel samenwerken, merk je dat direct in het humeur van de projectomgeving. Bij een goed omgevingsgericht project voelen mensen zich betrokken, gehoord en geïnformeerd. En dat zorgt natuurlijk voor begrip en acceptatie. Wij zien het als professionals daarnaast als onze taak om de belangen van de omgeving ook op het netvlies van andere disciplines te krijgen, zoals projectmanagement, techniek, directie en stadsbestuur. Wat ons betreft draagt iedereen bij aan een omgevingsgerichte gebiedsontwikkeling.

Uw vraag

Hebt u een project waarbij u de omgeving wilt betrekken? Bel of mail ons gerust. Wij bespreken graag met u hoe wij u kunnen helpen. Ons team van ervaren professionals staat voor u klaar.   

Neem contact op

omgevingsmanagement

Liever direct contact?

Bel of mail ons, wij staan voor je klaar.