Omgevingsmanagement

Woonin en Philadelphia treffen kritische buren bij plannen voor extra woonlaag

In de Ridderstede aan de Draagmuur in Houten wonen zestien mensen die ondersteuning van zorgorganisatie Philadelphia ontvangen. Philadelphia heeft een wachtlijst van mensen die hier ook graag willen wonen. Ze wil deze mensen ook een plek in de woonlocatie bieden en heeft verhuurder Woonin (voorheen Viveste) gevraagd extra woningen bij te bouwen. Woonin deed onderzoek en ziet mogelijkheden om vijf woningen bovenop de eerste verdieping te bouwen.

Voordat Woonin en Philadelphia vergunningen voor de uitbreiding aanvragen, wilden zij de omgeving van de locatie betrekken bij de plannen. Op een eerste informatieavond bleken direct omwonenden buitengewoon onaangenaam verrast door de plannen. Ze vreesden voor hun uitzicht, bezonning en parkeer- en verkeersdrukte. Na afloop van de avond stonden omwonenden en initiatiefnemers lijnrecht tegenover elkaar.

Woonin schakelde onze hulp in om ze te adviseren over hoe nu verder. Wij hebben bij een aantal intensieve vervolggesprekken met de buurt begeleid. Na afloop van de gesprekken zijn omwonenden nog altijd niet blij met de plannen, maar spraken ze hun waardering uit voor de zorgvuldige manier waarop Woonin en Philadelphia met ze in gesprek is geweest.

Omgevingsmanagement

Neem contact op

omgevingsmanagement

Contact

Bel of mail ons. We staan je graag te woord.