Omgevingsmanagement

Verbind je aan ons bureau

Wij plaatsen sterke professionals op betekenisvolle opdrachten. Krijg jij energie van omgevingsgericht werken? Ben jij taalvaardig, heb je respect voor ieders perspectief én heb je de moed om te staan voor waarin je gelooft? Dan zoeken opdrachtgevers jou. 

Omgevingsgericht werken gaat over verbinden

Wij dus ook

Ben je een gedreven omgevingsmanager, communicatieadviseur of participatiespecialist? Dan kun jij via ons bureau aan de slag. Wij hebben toegang tot de mooiste opdrachten van (semi)overheden en projectontwikkelaars. 

Omgevingsgericht werken gaat over verbinden. Ons bureau dus ook. Wij investeren in het verbinden van professionals onderling. We weten dat zelfstandig professionals soms een vast team missen. Vertrouwde collega’s met wie je kunt sparren. Daar maken wij werk van. Wij organiseren waardevolle ontmoetingen met andere professionals die via ons aan de slag zijn. 

Via ons bureau aan de slag?

De opdracht

Ben je zelfstandig omgevingsmanager, (gebieds)communicatieadviseur of participatiespecialist? Dan kun je via ons bureau aan de slag. Heel simpel. Zie je een geschikte opdracht? Reageer en laat je CV achter. 

De match

Zien wij een goeie match tussen jouw talenten en de opdracht? Dan nemen we snel contact met je op. We nemen de opdracht met je door en bepalen samen een geschikt uurtarief. 

De aanbieding

Zijn we het samen eens over de voorwaarden? Dan bieden wij jou bij de opdrachtgever aan. Wij sturen je CV en doen er alles aan om jou in the picture te spelen.  

Aan de slag

We vinden jou de beste kandidaat. Als de opdrachtgever dat ook vindt, kun je aan de slag. Jij sluit een overeenkomst met ons bureau. Wij regelen het zakelijke deel met de opdrachtgever.  

Blijf op de hoogte van nieuwe opdrachten

Door hier je gegevens achter te laten, ga je ermee akkoord dat je nieuwe opdrachten en ander nieuws van ons rechtstreeks in je mail ontvangt. Je kunt je hiervoor altijd weer uitschrijven.

Onze professionals

Met zijn bestuurskundige achtergrond houdt Erik zich vooral bezig met samenwerkingsopgaven binnen het ruimtelijke domein. Vooral projecten waar tussen partijen tegengestelde belangen zijn of daar waar ambities van de één op weerstand van de ander stuiten, hebben zijn bijzondere interesse. Erik is een stevige omgevingsmanager en strategisch organisatie- en bestuursadviseur…
Met zijn bestuurskundige achtergrond houdt Erik zich vooral bezig met samenwerkingsopgaven binnen het ruimtelijke domein. Vooral projecten waar tussen partijen tegengestelde belangen zijn of daar waar ambities van de één op weerstand van de ander stuiten, hebben…
Met zijn bestuurskundige achtergrond houdt Erik zich vooral bezig met samenwerkingsopgaven binnen het ruimtelijke domein. Vooral projecten waar tussen partijen…

Met zijn bestuurskundige achtergrond houdt Erik zich vooral bezig met samenwerkingsopgaven binnen het ruimtelijke domein. Vooral projecten waar tussen partijen tegengestelde belangen zijn of daar waar ambities van de één op weerstand van de ander stuiten, hebben zijn bijzondere interesse.

Erik is een stevige omgevingsmanager en strategisch organisatie- en bestuursadviseur op het gebied van water, gebiedsontwikkeling, landelijke gebied en energie. Hij heeft veel ervaring in integrale en bestuurlijke samenwerkingsvraagstukken in de publieke sector (waterschappen, gemeenten, provincies), het oplossen van specifieke vraagstukken in de private sector én in het tot stand brengen van publiek-private samenwerkingsverbanden. Zijn strategische insteek en ook praktische ervaring maakt hem zeer effectief in situaties met veel verschillende belangen en inhoudelijke rollen.

De combinatie van een brede bestuurlijke ervaring als gedeputeerde, wethouder en heemraad als ook zijn jarenlange ervaring als senior consultant voor diverse opdrachtgevers maakt dat hij goed kan omgaan met verschillende posities, rollen en belangen van stakeholders. Erik treedt vaak op als aanjager, onafhankelijk procesregisseur, in- en extern verbinder en schakel tussen deelnemers, ambtelijke organisatie en (politiek)bestuur.

Kenmerkend voor zijn aanpak is zijn gedrevenheid. Hij motiveert partijen om actief te worden en in open dialoog met elkaar zaken bespreekbaar te maken. Met de nodige humor kan hij bij gespannen situaties het ijs breken, zodat men weer (positieve) energie krijgt voor een vervolg.

Erik is associate partner bij Bureau voor omgevingsmanagement.

Wim Schot

Strategisch adviseur omgeving

Wim is strategisch omgevingsmanager. Hij werkt ruim tien jaar in infrastructurele projecten en gebiedsontwikkeling. Dit deed hij onder andere gemeente Amsterdam, Rijkswaterstaat, Gasunie en provincie Noord-Brabant. Wim deed risicomanagement, projectbeheersing, omgevingsmanagement en contractmanagement bij toonaangevende infraprojecten zoals Zuidasdok, A15 Maasvlakte- Vaanplein en windpark Hollandse Kust Zuid. “Ik geloof sterk in…
Wim is strategisch omgevingsmanager. Hij werkt ruim tien jaar in infrastructurele projecten en gebiedsontwikkeling. Dit deed hij onder andere gemeente Amsterdam, Rijkswaterstaat, Gasunie en provincie Noord-Brabant. Wim deed risicomanagement, projectbeheersing, omgevingsmanagement en contractmanagement bij toonaangevende infraprojecten zoals…
Wim is strategisch omgevingsmanager. Hij werkt ruim tien jaar in infrastructurele projecten en gebiedsontwikkeling. Dit deed hij onder andere gemeente…

Wim is strategisch omgevingsmanager. Hij werkt ruim tien jaar in infrastructurele projecten en gebiedsontwikkeling. Dit deed hij onder andere gemeente Amsterdam, Rijkswaterstaat, Gasunie en provincie Noord-Brabant. Wim deed risicomanagement, projectbeheersing, omgevingsmanagement en contractmanagement bij toonaangevende infraprojecten zoals Zuidasdok, A15 Maasvlakte- Vaanplein en windpark Hollandse Kust Zuid.

“Ik geloof sterk in de samenwerking tussen omgevingsmanagement, participatie en communicatie. Alle drie disciplines dragen vanuit hun eigen vakgebied bij aan omgevingsgericht werken. Als ze onderling soepel samenwerken, merk je dat direct in het humeur van de projectomgeving. Bij een goed omgevingsgericht project voelen mensen zich betrokken, gehoord en geïnformeerd. En dat zorgt natuurlijk voor begrip en acceptatie. Ik zie het als omgevingsmanager daarnaast als mijn taak om de belangen van de omgeving ook op het netvlies van andere disciplines te krijgen, zoals projectmanagement, techniek, directie en stadsbestuur. Wat mij betreft draagt iedereen bij aan een omgevingsgerichte gebiedsontwikkeling.”

Wim Schot

Strategisch omgevingsmanager

Neem contact op

bouwoverleg

Contact

Bel of mail ons. We staan je graag te woord.