participatie gebiedsontwikkeling

Bureau voor Omgevingsmanagement aan de slag met omgevingscommunicatie Spoorzone Arnhem Oost

Gemeente Arnhem werkt aan de ontwikkeling van de Spoorzone in Arnhem Oost. Dit omvangrijke project zal de komende jaren een significante transformatie ondergaan, waarbij de gemeente een evenwichtige mix van wonen, werken en recreëren nastreeft. De woningbouwopgave in het gebied is fors.

Momenteel bevindt het project zich in de planfase. De nadruk ligt op het ontwikkelen van een effectieve omgevingsstrategie en de branding van het gebied. Bureau voor Omgevingsmanagement is verantwoordelijk voor de omgevingscommunicatie en werkt nauw samen met een gedreven projectteam van gemeente Arnhem, Procap en Stout Groep.

Omgevingsstrategie
De focus van de omgevingsstrategie is het opbouwen van een langdurige relatie met huidige en toekomstige bewoners en gebruikers van de Spoorzone. Een herkenbaar verhaal moet betekenis geven aan de toekomst van het gebied. De gebiedsbranding moet zowel huidige als toekomstige bewoners, ondernemers, en ontwikkelaars aanspreken en intrinsiek aan het gebied verbinden.

De Spoorzone is een divers gebied dat bestaande woonwijken combineert met stedelijke werklocaties en een groot spooremplacement. Dit emplacement vormt momenteel een aanzienlijke ruimtelijke barrière. Het doel is om een verbinding tot stand te brengen die niet alleen fysieke, maar ook sociale barrières wegneemt. Zo moet synergie tussen verschillende delen van het gebied ontstaan.

Lees meer over de gebiedsontwikkeling Spoorzone Arnhem-Oost – Gemeente Arnhem

Neem contact op

omgevingsmanagement

Contact

Bel of mail ons. We staan je graag te woord.