Omgevingsmanagement

Harmen van Doorn

Omgevingsmanager/ participatiespecialist

Harmen pakt complexe en lastige vraagstukken of projecten met enthousiasme aan. Hij brengt focus op de kern van de opgave en kijkt integraal naar het gebied: wat speelt er nog meer? En hij kijkt integraal naar de tijdlijn: welke momenten hebben invloed op het proces?  

Allereerst wil Harmen een duidelijk verhaal maken en inzicht bieden. Met begrijpelijke taal en krachtig beeld. De perspectieven van de initiatiefnemer, inwoners en andere belanghebbenden weet hij vervolgens op een heldere manier bij elkaar te brengen. Dit zorgt dat helder wordt welke kansen er zijn.  

Een belangrijk element van omgevingsmanagement is voor Harmen het creëren van vertrouwen. Dit bereikt hij vooral met regelmatige updates en het bieden van ruimte voor zorgen die er leven. En deze zorgen te erkennen. Uit zijn ervaring blijkt dat dit de omgeving helpt om een verandering te aanvaarden en een springplank biedt om betrokkenen te laten meedenken over oplossingen. Soms is het helpend om de media hier ook een rol in te laten spelen.  

Dé succesfactor voor effectief omgevingsmanagement is de basis-aanpak voor communicatie en participatie die Harmen heeft ontwikkeld. Harmen zet ook regelmatig een segmentatiemodel in om communicatie en participatie beter aan te laten sluiten op behoeften van inwoners.  

Ervaring

Harmen van Doorn begeleidde eerder gesprekken over:

Aan het werk

Meer over Harmen van Doorn

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Aanvragen

Omgevingsmanagement

Contact

Bel of mail ons. We staan je graag te woord.