Frank Ratelband

“Iedereen mag gehoord worden”

Onafhankelijk, nieuwsgierig, nuchter

Franks stijl kenmerkt zich door het creëren van een open en ontspannen sfeer, waarin aanwezigen zich veilig voelen om met elkaar in gesprek te gaan. Hij beweegt door de zaal met een loopmicrofoon, hanteert een losse stijl en probeert, als sfeer en onderwerp zich daartoe lenen, wat lucht in de bijeenkomst te brengen.

Tegelijk verwacht hij dat deelnemers serieus aan de discussie deelnemen, met respect voor andermans standpunt. Als onafhankelijk voorzitter en intermediair tussen zaal en opdrachtgever let Frank erop dat aanwezige bestuurders en professionals heldere antwoorden geven op vragen vanuit het publiek. Graag in begrijpelijke taal.

Ervaring

Frank begeleidde eerder gesprekken over:
  • Opvang/ huisvesting asielzoekers, stadnomaden, ongedocumenteerden
  • Gemeentelijke herindeling/ fusie
  • Bestemmingslannen/ bouwprojecten

Aan het werk

Meer over Frank

Frank heeft verschillende pittige gesprekken begeleid, over bijvoorbeeld de overlast van ‘veilige landers’ in Ter Apel en de grafietregens van Tata Steel in Wijk aan Zee. Naast zijn werk als gespreksleider is Frank de vaste technisch voorzitter bij de Federatie Amsterdamse Huurderskoepels en communicatieadviseur bij de Federatie Varend Erfgoed Nederland. Eerder deed hij ervaring op als gemeentelijk voorlichter, communicatieadviseur en woordvoerder, maar ook als zeeman, brugwachter, etaleur en kunsthandelaar.

Aanvragen

Contact

Bel of mail ons. We staan je graag te woord.